Издания

 

 

 

Националните изисквания за компетентност по управление на проекти (НИКУП) на БАУП описват техническите, поведенческите и контекстните компетенции, необходими за успешно управление на проекти. Националните изисквания за компетентност са базирани на Версия 3 на Изискванията за компетентност на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA Competence Baseline v.3 – ICB3). От своя страна, ICB3 е дело на всички асоциации, членуващи в Международната асоциация по управление на проекти, включително БАУП. В ICB3 са отразени около 60 бележки и предложения на БАУП.

НИКУП служат за основа за сертифициране по управление на проекти, по 4-степенната система за сертифициране на IPMA и описват изискванията и процедурата за сертифициране и ресертифициране. Те са първият по рода си стандарт за изискванията по отношение на сертифицирането в областта на управлението на проекти, който се издава на български език. ICB3 и НИКУП са основани на съвременните постижения на дисциплината управление на проекти. Те ще продължат да бъдат развивани и подобрявани в бъдеще. Вярваме, че НИКУП ще изиграят изключително важна роля за развитието на управлението на проекти в България.

 

Поръчайте сега на bpma@project.bg или 0899158587. 

Националните изисквания за компетентност по управление на проекти могат да бъдат поръчани на телефоните и електронния адрес на БАУП. Доставката е по куриер и е за сметка на получателя (около 5 лв).

– Хартиено издание: 109 лв. (50 лв. за членове на БАУП)

– Eлектронно издание на CD: 109 лв. (50 лв. за членове на БАУП)

– Комплект хартиено издание + CD: 129 лв. (66 лв. за членове на БАУП)

 

Плащане по банков път:

УниКредит Булбанк АД

Код: UNCRBGSF

Сметка BGN: BG62UNCR76301065347214

Титуляр: Българска асоциация по управление на проекти